Adatvédelem
Gravírozás
Gravírozás 1. oldal, gravírozható anyagok, itt vagy most
Gravírozás 2. oldal, szerkesztési tanácsok
Gravírozás 3. oldal, galéria
 

Lézergravírozással...

...vállalom a legkülönfélébb tárgyak és anyagok gravírozását és vágását. Ezt egy CO2 lézerforrással felszerelt gravírozó és vágógéppel teszem.
Írd meg, vagy Faxold el mit szeretnél, vagy küldj egy képet róla. Amennyiben még nem tudod pontosan, mit szeretnél, vagy – érthető módon, - nem tudod mire alkalmas aCO2 lézeres technológia, akkor kérlek, nézd végig ezt a pár oldalt, amit készítettem Neked.
Olvashatsz arról, általában milyen anyagokat lehet gravírozni, melyeket vágni, és melyikeket gravírozni és vágni is. A galériában találsz képeket, ezek szintén segítenek. Leírtam azt is, mire figyelj, ha Magad szeretnéd megtervezni, amit velem szeretnél kigravíroztatni vagy vágatni.
Amennyiben ez sem segít, vagy nem találsz konkrét utalás egy adott anyagra, akkor bátran lépj kapcsolatba velem, szívesen segítek, együtt megtaláljuk a legjobb megoldást az adott feladatra.

Olvasd végig, vagy kérlek válassz:

Gravírozott és vágott tárgyak

A megmunkálható anyagok:

 

Papír, dekor karton:

Névjegykártya papírból vágva és gravírozva

Egyedi meghívókat, okleveleket, kártyákat, csomagoló anyagot, stb. lehet készíteni. A vágási él bizonyos papíroknál egy kicsit elszíneződik, de ez még jobban kiemeli a kontúrokat. A gravírozás nem minden színű kartonon mutat jól, de a legtöbbször nagyon szép, egyedi hatást lehet elérni.
Akár hullámkarton felső részét is le tudom gravírozni, így előtűnnek a hullámok.
A papír vágás és gravírozás kombinálható előnyomással is. A megvalósítható dizájnnak csak a képzelet szab határt!

Fa, fa készítmények:

Szalvéta tartó gravírozott és vágott fából készítve

A fa felületen a gravírozás nagyon jól mutat, akár „fényképet” is lehet rá gravírozni. A vágási él elszíneződik minden fa esetében.
Fa ajándéktárgyakat lehet személyessé tenni, készíthetek játékokat, egyedi tárgyakat, intarziát, modell alkatrészeket, stb. Mint a papírnál, itt is csak a fantázia szab határt, bár vannak olyan fák, amikkel nehezebb bánni.

Bőr:

Gravírozott és vágott bőr

A legtöbb bőr szépen gravírozható és jól vágható. A vágási él elszíneződik. Különböző bőr tárgyakat lehet személyessé tenni gravírozással, vagy a gravírozott bőrt lehet felhasználni számtalan helyen. Akár komplett szabást is lehet végezni lézerrel.

Textilek:

Kivágot textil

Sokféle textil gravírozható és jól vágható. A vágási él elszíneződik, és műszálas anyagoknál teljesen lezáródik, megakadályozva a foszlását.
Akár komplett szabást is lehet végezni lézerrel.

Műanyagok:

Gravírozott és vágott műanyag tábla

Műanyagok esetén lehet használni direkt a lézergravírozáshoz és vágáshoz kifejlesztett kétrétegű műanyag táblákat, vagy megmunkálható ABS, akryl, derlin.
A kétrétegű táblákat széles körben használják az iparban, a belső építészetben, információs rendszereknél, stb. Lehet egyedi műszer előlapokat, alkatrészeket, modell alkatrészeket, stb. is előállítani. Akár „fényképet” is lehet rá gravírozni.
Derlinből készül a szárazbélyegzők dombornyomó kliséi.

Plexi:

Vágott és hajlított plexi

Természetesen a plexi is műanyag. Amiért külön kiemeltem, mert nagyon sok felhasználása van. Lehet készíteni belőle hajlítással, ragasztással különböző tárgyakat, lehet készíteni élvilágítós táblákat. Ki lehet festeni, hátulról meg lehet világítani, stb.

Gumi:

Gravírozott és vágott gumi

Szintetikus gumiból készítem a bélyegző lemezeket, amiről a Bélyegző készítés menüpontban olvashattál, de akár egyedi alkatrészeket, tömítéseket is elő lehet állítani. Szilikon gumi is vágható.

Üveg:

Gravírozott üvegpohár

Az üveget csak gravírozni lehet CO2 lézerrel, vágni nem. Ajándék borok, pezsgők, poharak gravírozása igen népszerű, könnyen egyedivé tudjuk így tenni az ajándékot.

Tükör:

Gravírozott tükör

Az tükröket csak gravírozni lehet CO2 lézerrel, vágni nem. A tükröknek a foncsorozott hátoldalát lehet legravírozni, majd a kigravírozott részt kifesteni. Az így dekorált tükröket jól lehet használni a belső építészetben, lakberendezésnél, stb.

Kő, gránit, márvány:

Gravírozott kő

Ezeket csak gravírozni lehet, vágni nem. Egyedi rusztikus vagy elegáns ajándéktárgyak készítéséhez kiváló.

Eloxált alumínium:

Gravírozott eloxált alumínium tábla

Csak gravírozni tudom, vágni nem. Elő vágott lemezekből egyedi azonosító táblákat, műszerelőlapokat lehet készíteni.
Használható a belsőépítészetben vagy exluzív egyedi tárgyak készítésénél is. Akár „fénykép” is gravírozható rá.

Lakkozott réz és festett fémtárgyak:

Gravírozott lakkozott réz tábla

A CO2 lézer bizonyos lakkokat és festékeket szépen el tud távolítani. Így például tollakat lehet személyessé tenni. Léteznek direkt lézergravírozáshoz kifejlesztett lemezek, melyek felhasználásával exkluzív dísz és ajándéktárgyakat lehet készíteni. Sajnos azonban elég sok festéket nem, vagy csak csúnyán lehet eltávolítani.

Acél:

Nem tudom gravírozni és vágni, de a felületbe a lézerrel egy fekete kontrasztanyagot lehet beleégetni.

Ez a rövid leírás a leggyakrabban megmunkált anyagokról szólt. Ezen kívül természetesen még milliónyi anyag létezik. Van, amelyik jól gravírozható, van, amelyik jól vágható.
Kérlek, lépj kapcsolatba velem, hogy segíthessek. Természetesen minden anyagot én sem ismerhetek, ezért lehet, hogy egy darab anyagon próbát kell végeznünk, de azt szívesen megteszem Neked!

Kapcsolat / megrendelés
Facebook