Adatvédelem
Hangosítás / Rendezvény technika
Hangosítás 1. oldal, hangosítás és tanácsok, itt vagy most
Hangosítás 2. oldal, referenciák
Hangosítás 3. oldal, galéria
 

Hangosítást…

…vállalok kis termek hangosításától a nagy szabadtéri bulikig, - pár száz Watt-tól több tízezer Watt-ig, - egy teremtől a több helyszínes rendezvényekig.
Ebbe belefér kis club koncert, céges vagy iskolai rendezvények: megnyitó, átadó, avató, buli, stb. Lehet szó táncházról, versenyekről, művészeti előadásokról, vagy divatbemutatóról, színházról, sport rendezvényekről, de akár discoról, tehetségkutatókról, rockzenei koncertekről. Falunap, önkormányzati vagy párt rendezvények sem akadály.
A lényeg, hogy mindenki halljon mindent, tisztán, torzításmentesen, a szükséges hangerővel, - és minden ott és akkor szóljon, amikor kell.
Önmagában csak a hangosítás nem minden bulira elég, ezért vállalom…

Rendezvény technika…

…biztosítását. Színpad, motoros színpad fedés, színpad fények és effektek és az energiaellátás biztosítása valamint rendezvény biztosítás (biztonsági őrök) tesz teljessé egy nagyobb rendezvényt.
Dekorációs fények, dekorációs állványzat, lézerek, animációk, kivetítők, reflektorok, fényfestés szükséges lehet nem csak a színpadon vagy annak közelében, hanem a beléptetésnél a chatering pultnál, stb. Természetesen ezekről is tudok gondoskodni telepítéssel, üzemeltetéssel együtt.

Fellépők közvetítése

Amikor valaki a saját produkcióját állíttatja színpadra, erre nyilván nincs szükség, de a céges vagy iskolai rendezvények, falunapok, és minden olyan rendezvény visszatérő kérdése az előadók kiléte, ahol szünetekben vagy főműsorban valamilyen zenés előadás kell. Ebben is tudok segíteni.

Keverés

Sokszor kisebb rendezvényeken adott a technika, a fellépők és minden más, csak nincs aki értő módon kezelné a technikát. Ezért vállalok bérkeverést is. Zenekarok felvételéről is lehet szó akár saját technikával is.

A fentiek azonban nem sokat érnek, ha a rendezvény szervezője nincs tisztában alapvető dolgokkal. Amikor nem hivatásos rendezvényszervező készít elő egy bulit, akkor az esetek kilencven százalékában például a legalapvetőbb dologról, az energia ellátásról teljesen elfeledkeznek, vagy ha nem, akkor úgy gondolják. azt egy fali konnektorból és pár hosszabbító kábellel lehet biztosítani.
Szép is volna, de sajnos nincs így. Ezért, hogy segítsek Neked elkerülni a buktatókat, és lásd, mire van lehetőség, készítettem egy leírást a rendelkezésre álló technikáról, és a legfontosabb dolgokról.
Kérlek, olvass tovább, és ha bármilyen kérdésed van, lépj velem kapcsolatba bátran, - segítek!

buli

Amit alapból biztosítani tudok:

Amire nagyon oda kell figyelni:

Energia ellátás

Mint már írtam, erről szinte mindenki megfeledkezik, pedig e nélkül nem lesz semmilyen buli.
A fali konnektor 2 x 500W hangosításra elég, amivel egy kisebb helységben jó nagy zajt lehet csapni, esetleg egy nem túl nagy aulában egy megnyitón beszédhangot lehet sugározni. Ha ennél többre vágysz, márpedig ez elég valószínű, akkor az ilyen energiaellátást felejtsd el.
Egy kisebb buli hanggal, fénnyel nem képzelhető el 3 x 32A tápellátás nélkül. Nagyobb épületekben ez gond nélkül megvan, csak nem lehet szabadon hozzáférni. Ezért ne feledd időben leegyeztetni a gondnoksággal vagy az üzemeltetővel, hogy az elérhető legyen már a rendezvény építése alatt is, és a bontáskor is.
Ekkora áramerősséget nem lehet büntetlenül „tyúkbélen” vezetni és kell a megfelelő csatlakozó is. Mint olvashattad ehhez meg van a megfelelő tápkábel, de jelezned kell nekem, hogy erre is szükséged lesz.
Nagy szabadtéri bulikon, és különösen nagy energiaigény esetén azt kell jelzed, mit és hol szeretnél megvalósítani. Ilyenkor a területi energiaszolgáltató fog tápellátást biztosítani, ami majd az általam biztosított betáp szekrényre lesz direktben rákötve. Ebben az esetben már nem csak a hang fény színpad energia ellátását, hanem az esetleges árusok, kifőzdések, chateringeesek, stb. energia ellátását is az én betáp szekrényemről lehet biztonságosan megoldani. Nagyon fontos, hogy minden berendezésem, és különösen a 400V-os energia elosztó és továbbító eszközeim bevizsgáltak, érvényes papírokkal rendelkeznek, és mindezt a véletlenszerűen megjelenő hatósági ellenőrök ellenőrizni is tudják, így biztos nem marad el, vagy szakad félbe a nagy szertettel dédelgetett bulid, rendezvényed.
Arról se feledkezz meg, hogy nem csak egy esetleges ellenőrzés miatt kell a megfelelő energia vételezés és szétosztás. Ha magad oldod ezt meg, de nem a megfelelő körültekintéssel, vagy kóklerekre bízva a dolgot, akkor egy könnyen bekövetkező tűz, vagy egy haláleset miatt Te, - mint szervező fogsz esetleg börtönbe vonulni. Ráadásul a hang és fénytechnikai cuccok nem szeretik, ha terhelés alatt elmegy a betáp a túlmelegedett, alulméretezett védő automaták miatt, majd egyszer csak hirtelen visszaáll. Ekkor a berendezésekben eset károkért is Neked kell felelned.
Összefoglalva: egy bulihoz komoly villamos energia KELL és azzal nem lehet játszani, félvállról venni.

Előfordulhat az az eset, hogy legjobb szándékod ellenére sincs villamos betáp, - például szabadtéren, a mező közepén. Ekkor sem kell aggódnod, megszervezem, hogy szuper csendes mobil aggregátor jöjjön a helyszínre, akár 220kW teljesítmény sem akadály.

Építés /bontás:

Komolyabb technika építése és bontása időbe kerül ezért, Neked, mint szervezőnek, - arra is gondolnod kell, hogy helyszín már az építés megkezdésétől ki legyen bérelve egészen a bontás végéig. Sok helyre tilos teherautóval behajtani, de mivel szükséges, az engedélyeket meg kell szerezned.
Bizonyos esetekben akár szükség lehet darus kocsira is.

Határidők:

Amiről a nem profi szervezők szintén el szoktak feledkezni, az az, hogy komolyabb helyszínt, technikát, jó nevű előadókat nem lehet öt perccel a buli kezdete előtt kibérelni, felépíteni, meghívni.
Ha fontos Neked, hogy minden simán menjen, akkor szólj időben. Csak Rajtad múlik!
Arról se feledkezz el, hogy behajtási, területfoglalási, stb engedélyekre is szükséged lehet. Törvényes keretek között ezek sincsenek meg hipp-hopp.

Egy sikeres rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához a jó alapötleten túl sok minden kell. Bizony rengeteg buktató van, és nagy felelősség nyomja a szervező vállát.
Azért kétségbe sem kell esni, nem kell mindenhez érteni, csak mindent át kell gondolni, végig kell venni, és megtalálni azt aki az egyes területeket kivitelezi.
Hang, fény, színpad, és energia ellátás ügyében bátran lépj velem kapcsolatba!
Ne feledd, csak Rajtad múlik a siker! Ha velem dolgozol, amit rám bízol, az meglesz. Nézd meg a referenciáimat.

Kapcsolat / megrendelés
Facebook